Pas pese diteve lufte me flaket, forcat zjarrefikese kane arritur te shuajne zjarrin qe perfshiu qindra hektare me pisha ne zonen e Patosit, Mallakastres dhe Roskovecit.

Autoritet po mbajne akoma nen vezhgim situaten pasi temperatuart e larta e shtojne rrezikun per riaktivizimin e vatrave tashme te shuara.

Flaket shkrumbuan plotesisht 15 hekatre me pisha ndresa demtuan nje siperfaqe edhe me te madhe me pyje.

Betejen  me flaket e veshtiresoi shume terreni i thyer malor, ndersa u kryen edhe disa nderhyrje  nga ajri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *