Presidenti amerikan, Donald Yrump e ka vleresuar samitin e shtate vendeve me te industrializuara te botes, si joperfaqesues dhe te vjeteruar.

Ai ka bere te ditur se do te ftoje edhe Rusine, Australine, Indine si dhe Korene e Jugut. Per kete arsye samiti do te shtyhet ne muajin shtator.

G7 perbehet nga Shtetet e Bashkuara, Kanadaja, Franca, Mbreteria e Bashkuar, Gjermania, Italia dhe Japonia.

Kancelarja Angela Merkel, por edhe disa nga lideret e tjere boterore nuk e kane mirepritur ftesen e presidentit Donald Trump per samitin e planifikuar ne fund te muajit qershor. Sipas tyre, pandemia e koronavirusit dhe trajtimi i krizes eshte prioritet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *