Kryeministri Edi Rama hodhi poshtë zërat se afganët po pranohen në Shqipëri vetëm sepse Shtetet e Bashkuara të Amerikës e kanë kërkuar diçka të tillë.

 

Në “Twitter”, shefi i qeverisë deklaroi se Shqipëria po bën detyrën e saj morale sepse nuk mund t’i kthehet shpina dikujt që është në nevojë.

 

“Është kaq shqetësuese të lexosh se Shqipëria po i strehon afganët vetëm sepse na kërkuan SHBA, pasi është qesharake t’u kthesh kurrizin atyre dhe të fajësosh vetëm SHBA. Ne të gjithë ishim atje si NATO dhe këta njerëz ishin atje për ne, p.sh. besonte në idealet për të cilat qëndrojnë SHBA dhe BE. Shqipëria po e bën atë jashtë përgjegjësisë së saj si një vend #NATO dhe për shkak të asaj që jemi. Ne mund të mos jemi të pasur, por ua kemi borxh miqve tanë afganë në nevojë, dhe i detyrohemi traditës sonë, të kaluarës sonë të afërt si refugjatë, dhe gjithashtu për kujtesën që fëmijët tanë do të trashëgojnë. Largimi nga këto vlera themelore është turp nga më të mirët e vetes, të historisë sonë dhe të idealeve që bota demokratike supozohet të promovojë jo vetëm me fjalë, por edhe me vepra. #SaveAfghanLives #SaveAfganËomen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.