Fotoreporter i njohur francez Michel Setboun çel ekspozitën e radhës me fotografi dedikuar vetëm. Për gati katër dekada që nga viti 1981 e deri më 2019-ën, objektivi i Setboun për ne tashmë është kujtesë dhe dëshmi e ngjarjeve historike.

 

Si ishin dhe sa kanë ndryshuar personazhet që dikur Setboun i ndoqi në jetën e përditshme,si u rindërtuan kultet fetare, dhe cilat ishin përshtypjet kur këto fotot u shfaqen jashtë kufijve tanë.

 

Kuratorja Eleana Zhako, rrëfen se këto fotografi kanë me vete histori të forta.

 

Ekspozita e Setboun që rrëfen Shqipërinë në 40 vite, në fakt vjen si mesazh edhe për të rinjtë.

 

Ekspozita do të qëndrojë e hapur deri më 31 Janar në qendrën për hapje dhe dialog në kryeministri.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *