Subscribe

Ish drejtoresha e INSTAT, Ines Nurja, foli sot në emisionin “Quo Vadis” për shpopullimin e Shqipërisë.

Nurja tha se pas pandemisë së Covid 19 largimet e shqiptarëreve janë ulur për shkak se rrugët u mbyllën.

Duke iu referuar shifrave të Eurostat Ines Nurja tha se nga viti 2014 deri në 2022 janë larguar 500 mijë shqiptarë, të gjithë këta me dokumentacione të rregullta.

Ajo tha se gati dyfishi i kësaj shifre janë larguar nga Shqipëeria në mënyrë ilegale, pra pa letra.

Ines Nurja: Pas panemdisë largimet janë ulur sepse kanë qenë të mbyllura rrugët. Nga 2014 deri 2022 janë larguar 500 mijë veta me letra të rregullta. Këto janë me letra kanë ikur dhe nuk kyhehen më. Pas pandemisë ka pas ulje sepse u mbyllën rrugët./vizionplus.tv/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *