Subscribe

Më 28-Janar të këtij viti, shkrimtari i njohur, Ismai Kadare, shënoi plot 85-vjet. Ditëlindja e Kadares nuk është një datë e shënuar vetëm për lexuesit shqiptarë që krenohen me të, por edhe për lexuesit e gjuhëve të tjera në botë, pasi letërsia e tij është përkthyer në më shumë se 45-së gjuhë.

Kadare ka qenë disa herë kandidat për çmimin “Nobel” në letërsi dhe së fundmi ka marrë dekoratën më të lartë franceze, si ‘Komandant i Legjionit të Nderit’.

I ftuar në Spotlight nga Alban Dudushi, në Vizion Plus, shkrimtari i njohur Ylljet Aliçka zgjodhi të ndajë disa kujtime, prej ku veçoi një rast se si i tërhpqën vëmendjen dy punëtorë tunizianë q ënjihnin Kadarenë.

“Kemi qenë në një kafe, koicidoi diku afër kopështit të Luksemburgut, ku Kadareja ka edhe shtëpinë, e ftuam.. erdhi.
Koicidoi që 2 punëtorë tunizianë… duke bërë bisedë ne aty, të dy punëtorët, për habinë tonë thanë Kadare.. Kadare..
Dale njëherë u bëmë kuriozë… cne ju?
Kadare, tha, është shqiptar.
Po ju nga jeni? – Nga Tunizia
Po, çne?
Duhet të kenë qenë intelektualë në Tunizi që vinin punon, se ishin me pluhur..
Befasia ishte q ëdy punëtorë të lodhur nga puna, të huaj reaguan dhe ne me dashje shkuam pastaj tek ata…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *