Anthony Fauci një ekspert shumë I njohur I shkencës së mjekësisë, nuk është dakort me “Shtëpinë e bardhë” se koronavirusi doli nga laboratori nëVuhan të Kinës, Ai ka të njëjtin qëndrim si pjesa më e madhe e bashkësisë shkencore ndërkombëtare.

Në një intervistë për “National Geographic”, eksperti më i lartë amerikan për sëmundje infektive dhe anëtar i grupit të grupit kësaj situate emergjente të ngritur nga  Shtëpia e Bardhë shpjegoi:

“Nëse shikoni evolucionin e virusit tek lakuriqët e natës, dhe atë që po shohim tani, provat shkencore shkojnë fuqishëm në teorinë që virusi të mos mund të manipulohet dot artificialisht ose me qëllim “.

Sipas Faucit, “duke parë evolucionin me kalimin e kohës, gjithçka tregon fuqimisht se ky virus evoluoi në natyrë dhe më pas u zhduk tek speciet”.

Të Dielën, Sekretari i Shtetit Mike Pompeo përsëriti qëndrimin e Shtëpisë së Bardhë, domethënë se ka prova të rëndësishme që virusi vjen nga një laborator kinez. Pekini zyrtar e ka mohuar gjithmonë dhe fort këtë tezë, megjithëse disa kancelari kanë shfaqur dyshime për transparencën e autoriteteve kineze në menaxhimin e kësaj krize.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *