Ambasadorja Yuri Kim ishte e pranishme në ceremoninë e organizuar në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, ku SHBA dhuroi pajisje mjekësore në vlerën 1 milion dollarë.

 

Gjatë fjalës së saj, diplomatja amerikane, ndërsa falenderoi në veçanti bluzat e bardha, vuri në dukje “bashkimin” dhe solidaritetin e popullit shqiptar gjatë periudhës së pandemisë.

 

Ajo bëri me dije se mes pajisjeve të dhuruar nga SHBA janë frigoriferë, shtretër, ekrane monitorimi etj.

 

“Faleminderit, sepse na keni ndihmuar, të gjithë ne që jemi në Shqipëri, të kalojmë një periudhë të jashtëzakonshme sfidash dhe mendoj se përkushtimi juaj dhe profesionalizmi juaj, dhe pasioni juaj, angazhimi juaj është ajo që bëri ndryshimin. Dhe si një banor i përkohshëm i Shqipërisë, unë jam shumë krenare për faktin se ky vend ka një nga nivelet më të ulta të infeksionit tani në botë dhe gjithashtu ka një nga nivelet më të larta të vaksinimit në Evropë. Pra, për pjesën më të madhe të botës, mendoj se ndonjëherë Shqipëria nënvlerësohet. Por unë jam këtu si një dëshmitar i drejtpërdrejtë dhe mund të them se Shqipëria dhe populli shqiptar – falë të gjithë juve – janë tërhequr në modë. Ajo që unë admiroj më shumë si dikush që ishte këtu si banor gjatë vitit dhe disa muajve të fundit, është se kur erdhi COVID dhe kërcënimi u bë i dukshëm, populli shqiptar u bashkua së bashku. Pandemikëve nuk u intereson për kë keni votuar. Hipokratit [Betimi] nuk i intereson se në cilën parti i përkisni. Ne të gjithë jemi thjesht qenie njerëzore, të cilët kanë nevojë për ndihmën e njëri-tjetrit. Kështu që, shpresoj që ta marrim atë mësim pozitiv nga pandemia, sepse në të vërtetë ka edhe mësime pozitive, dhe ne e çojmë atë përpara. Gjëja e dytë që do të doja të them është si përfaqësuesi zyrtar i Shteteve të Bashkuara në Shqipëri. Dhe mund ta shihni sot ne jemi këtu për të dhuruar pajisje me vlerë rreth 1 milion dollarë, frigoriferë, shtretër, ekrane monitorimi dhe pajisje të tjera.”

 

Kim theksoi se SHBA-të do të vijojnë ta ndihmojnë gjithmonë Shqipërinë, aq më tepër në rastet kur kanë më shumë nevojë.

 

“Pra, kur dikush hap atë frigorifer për të marrë një dozë vaksine, kur një pacient shtrihet në një nga ato shtretër, kur një ekspert lexon një nga ato ekranet, shpresoj se ata do të kujtohen diku thellë në zemrat e tyre, se populli amerikan kujdes. Ne kujdesemi shumë për popullin shqiptar. Dhe, ashtu si tha Sekretari Baker kur ishte këtu gjithë ato vite më parë, ‘Ju jeni me ne, dhe ne jemi me ju.’ Dhe ashtu siç keni qenë gjithmonë me ne kur kemi nevojë për ndihmë, shpresoj se e dini që ne do të jemi gjithmonë me ju kur keni nevojë për ndihmë. Pra, faleminderit nga zemra ime në emër të popullit amerikan për gjithçka që po bëni në emër të popullit shqiptar.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *