Subscribe

Pas kalimit të emergjencës së tërmetit, tashmë autoritetet si dhe bzineset kanë nisur përgatitjet për sezonin e ri turistik.

 

Ministri Blendi Klosi ishte në Shëngjin ku tha se këtë vit nuk do të përsëriten gabimet e së shkuarës.

 

Sipas tij plazhet do të administrohtn si pas hartës së vijës bregdetare…ku do të ketë një respektim të saktë të ndarjes 80% plazh privat dhe 20 % public.

 

Nisur edhe situata e shkaktuar nga tërmeti, klosi thas e nuk dotë lejohen më struktura betoni pranë zonës së rërës, ndërsa me planin e ri urbasnistik ndërtimet do të jenë më të kontrolluara.

 

Sipas ministrit, këtë vit pritshmërit janë ë numri I tusritëvë të arrijë në 7 milion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *