Të gjithë qytetarët e Serbisë dhe të huajt mund të futen në Serbi vetëm me certifikatë vaksinimi.

Ky është vendimi që ka marrë Serbia në kuadër të masave anti-Covid.

Shtrengimi I masave në kufi, raporton Vizion Plus, është koordinuar edhe me masa të tjera shtesë për situatën pandemike.

Auoritetet serbe do të njohin në certefikaten e vaksinimit marrjen e dozave të plotë, pra dy të tilla nga Pfizer, kinezja Sinform dhe rusja Sputnik e po ashtu të paktën një dozë nga AstraZeneca.

Po kështu studentet do të vazhdojnë të ndjekin mësimet online dhe në Universitet do të shkohet fizikisht vetëm për provime.

Epidemiologu Branislav Tiodorović, pjesë e komitetit që menaxhon situatën pandemike në vend bëri të ditur se javët e fundit mosha më e infektuar nga Covid është ajo mes 30 deri ne 55 vjec,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *