Duke parë se çfarë po ndodhte me Italinë, Greqia zbatoi menjëherë masat e distancimit, për të bllokuar lindjen e shpërthimit të pandemisë. Vera dhe rihapja e lëvizjeve të njerëzve brenda Bashkimit Evropian, si dhe kthimi në “jetën normale” të qytetarëve, kanë çuar në rritjen e rasteve të reja me COVID.

Të premten, në 31 korrik, Greqia regjistroi 110 të infektuar, numri më i lartë që nga fundi i izolimit.

Zv.ministri i Mbrojtjes Civile, Nikos Hardalias sqaroi se duke filluar nga data 1 gusht, përdorimi i maskave do të bëhet i detyrueshëm në të gjitha mjediset publike të mbyllura. Por rekomandohet edhe në ato ambiente të jashtme, ku grumbullohem shumë njerëz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *