Presidenti Sebastian Pinera deklaroi se sistemi shëndetësor në Kili është shumë afër kolapsit. Kjo për shkak sepse numri i të infektuarve ka tejkaluar shifrën prej 70 mijë.

Gjatë një vizite të kryer në një spital në Santiago, ku trajtohen më shumë raste me COVID-19, Pinera tha se spitalet janë shumë pranë limitit.

Ai tha se në kujdes intensiv ndodhen më shumë se 1 mijë pacientë të diagnostikuar me virus.

“Jemi shumë afër limitit sepse kemi rritje të nevojave për kujdesin mjekësor, për shtretër dhe ventilatorë në kujdesin intensive”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *