Shqipëria është në mesin e territoreve ku mund të bjerë raketa kineze “Long March 5B”.

Ajo do të rrëzohet në tokë mes ditës së shtunë ose të dielë.

Sikurse bën të ditur BBC, janë disa rajonë të mëdha gjeografike ku mund të bjere kjo raketë, konkretisht ne Afrike, ne jug te Azise, ne Australi, pjesen derrmuese te Amerikes se Jugut, SHBA dhe Ameriken Qendrore.

 

 

Mirëpo teorikisht edhe rajoni i Shqipërisë jugore e qëndrore si dhe një pjesë e Maqedonisë së Veriut llogariten si hapësira ku ka probabilitet të bjerë raketa, te perfshira ne zonen gjeografike te Europes jugore..

Raketa “The Long March 5B” e ngritur ne 29 prill,  ka dërguar në orbitë modulin kryesor të stacionit hapësinor Tianhe.

Mirepo ajo ka dalë jashtë orbitës, pasi është ndarë nga një segment i stacionit hapësir kinez dhe tani do te rrezohet ne Toke ne nje hapesire apo territor te pakontrolluar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *