Subscribe

Predhat dhe municionet e gjetura se fundmi afër tuneleve të Qafë Shtamës kanë alarmuar banorët e fshatit Selixë.

Për ta kjo zonë vijon të paraqëse rrezikshmëri për jetën banoret kërkojnë që të bëhet një tjetër kontroll i zonës, pasi kanë nisur sërisht gërmimet për të mbledhur predhat luftarake për t’i shitur për skrap.

Ata i druhen një tjetër tragjedie në këtë zone, pasi aty vazhdojnë të shkojnë edhe fëmijë.

 

Banore 1: Janë tu ardh te gjithë me germu.

Banore 2: Po te vish poshte ka predha, fiksheke. Municione. Përditë vijnë etu. Marrin hekura, predha, ca te kane gjet ketu.

Banore 3: Ka sa te duash predha, fisheke. Po te vish e te kontrollosh me vemednje ka sa te duash. Vijne e punojne njerzit nevojtar. Ketu ka rrezikshemri sa te duash. Si te behen kufoma sa te duash 23 po jane bere prape. Per katune e sa te dush. Shteti te veje dorë. Nuk i ka ra kujt ndërmend. I kane pastru vetem per pune te veta

 

6 muaj më me pare e ministria e mbrojtjes nëpërmjet repartit të forcave xheniere ndërhyri në tunelet e Qafe Shtamës.

Pas pastrimit zona zona u çertifikuan e sigurtë por mesa duket rreziku është ende i pranishëm.

22 vite më parë në tunelet e Selixës humbën jetën 23 persona, gra, fëmijë e të rinj pas nje shpërthimi te fuqishem.

Vetëm 11 prej viktimave u identifikuan në atë kohë ndërsa pjesa tjetër e trupave nuk u gjetën kurrë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *