DITMIR BUSHATI

 ISH-MINISTERI I JASHTEM

Kjo nuk eshte nje dhurate e Komisionit Europian per Qeverine e Shqiperise, as per Shqiperine. Raporti eshte pasqyre e progresit ne ecurine e reformave qe ka bere vendi yne dhe ne konsolidimin e ketyre reformave gjate vitit te kaluar.

 

Ndryshe nga nje vit me pare, kete here Ditmir Bushatit i eshte dashur qe keto deklarata ti beje ne cilesine e deputetit te thjesht, por me barren e eksperiences se 5 viteve ne krye te diplomacise shqiptare.

E per te Raporti i Komisionit Europian, ka dy ane:

 


DITMIR BUSHATI

ISH-MINISTERI I JASHTEM

Raporti ofron nje pasqyre te te gjitha arritjeve, por nga ana tjeter ofron edhe nje rruge perpara dhe nje pasqyre ku ne te gjithe duhet te shihemi per te mos perseritur gabimet e se shkuares apo per te mos rene ne kurthet e vetkenaqesise.

 

Ne fund, Bushati eshte kujdesur qe te saktesoi se e kujt eshte pergjegjesia por edhe merita per kete raport.

 


DITMIR BUSHATI 

ISH-MINISTERI I JASHTEM

 

Qeveria ne kete process ka thjesht barren kryesore dhe duhet te beje detyrat, por pergjegjesia eshte e perbashket. E ne, qe jemi ne krye te puneve te vendit dhe e juaj qe jeni opozita, qofte opozita parlamentare apo edhe opozita politike. Merita? Merita eshte vetem e shqiptareve per faktin qe nga shembja e regjimit komunist mbi 90% e shqiptareve nuk kane asnje medyshje persa I perkete kursit te Shqiperise.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.