Protestat kundër masave për parandalimin e përhapjes së pandemisë Covid-19 janë shtuar.

 

Qytetarët kanë mbushur rrugët e Kopenhangenit në Danimarkë për të refuzuar vendimin e qeverisë daneze për të zgjatur afatin e bllokimit.

 

Protestuesit kanë hedhur fishekzjarre dhe sende të forta ndaj policisë, ndërsa janë arrestuar 8 persona.

 

Edhe në Holandë qytetarët kanë shprehur  pakënaqësinë e tyre ndaj masave  duke mbushur rrugët e Amsterdamit.

 

Protestuesit janë shpërndarë nga autoritetet policore me argumentin e shkeljes së rregullave që ndalojnë grumbullimet gjatë pandemisë.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *