Subscribe

Në kohën kur në vend diskutohet nëse do te ketë zgjedhje lokale ose jo më 30 qershor, policia po tentohet te mbahet larg fushatës zgjedhore.

 

Një dokument i siguruar nga Vizion Plus tregon monitorimin e “ rrepte” qe po iu behet punonjësve të Drejtorisë se Përgjithshme te Policisë se Shtetit, kryesisht nëpunësve civil.

 

Çdo punonjës firmos ne akt konstatimi prezencën ne detyre ne mëngjes dhe pas mbarimit te saj si dhe janë ngritur edhe grupe kontrolli per monitorimin gjate gjithë orarit zyrtar.

 

Urdhri në fjalë po zbatohet edhe ne 12 drejtoritë e policive ne qarqe e komisariate.

 

Policia e shtetit, pothuajse ne çdo proces zgjedhor ne Shqipëri është akuzuar per favorizim të qeverive, ndërkohe qe me ligj është nje institucion i depolitizuar.

 

Ndërkohë qindra punonjës policie që do të angazhohen me detyra gjate zgjedhjeve per organet e qeverisjes vendore, vijojnë trajnimet ne Akademinë e Sigurisë.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *