Subscribe

Treqind e tridhjete vjetori i vdekjes se Pjeter Bogdanit beri bashke studiues dhe personaliete te ndryshem fetare. Ne nje diskutim mbi kontributin e paçmuar te priftit dhe autorit te shume veprave theksi u ve tek fakti qe figura e tij njihet shume pak nga brezi i ri.

 

Nunci Apolstolik Charles John Brown e vlersoi Pjeter Bogdanin si nje nga figurat me te ndritura qe ka rastitsur te njohe gjate qendrimit ne Shqiperi.

 

Agron Gjekmarkaj nderkohe u ndal tek krijimtaria e Pjeter Bogdanit qe kulmin e pati me vepren “ Cetes se Proftetev ” ose sipas tije si komedia Hyjnore shqipatre.

 

Studiuesit dhe kleriket nenvizuan domosdshemrine per te ndermarre hapa konkrete me qellim njohjen e permasave reale te kontributit te Pjeter Bogdanit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *