Pas Gjermanisë, edhe qeveria italiane ka marrë vendimin që të rrisë çmimin e energjisë elektrike.

 

Mediat italiane bëjnë me dije se çmimi i energjisë ka shkuar 302,995 euro për megavat.

 

Ndërkohë që qeveri gjatë muajit shtator do të dalë me një fushatë reklamuese, ku do këshillojë qytetarët për kursim të energjisë.

 

Për momentin, Italia nuk parashikon ndonjë emergjencë për dimër: importet nga Rusia, që mbulonin rreth 40% të nevojave, tani nevojiten për rreth 20% dhe ruajtja vazhdon me një ritëm të mirë, duke arritur në 80% të kërkesës.  Kryeministri Mario Draghi ka premtuar për përmirësim të situatës gjatë muajit tetor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.