Kryeministri në detyrë Albin Kurti paralajmëroi se Kosova rrezikon grusht shteti nga Rusia.

Në një bashkëbisedim me studentët e Harvardit, Kurti deklaroi se Kosova po i kanoset një rrezik nga Rusia. Sipas tij, në tri vitet e fundit ka pasur dy tentative për grusht shteti në rajon, te organizuara nga Rusia.

“Kosova rrezikon një tentim puq nga Moska. Në tri vitet e fundit kishte dy tentim grusht-shtetit të dështuara. Një në Maqedoninë e Veriut dhe një në Mal të Zi të organizuara nga presidenti i Rusisë, Vladimir Putin. Tani Rusia po e don rrethin e tretë të veprimit, për të bërë tentim grusht-shtetit, ose në Bosnjë ose në Kosovë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *