Subscribe

Samiti “Open Balkan” do të mbahet sot në Beograd, ku do të marrin pjesë kryeministri Edi Rama, presidenti serb Aleksandër Vuçiç dhe kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski.

 

Në këtë Samit, pritet të arrihet marrëveshja për tregëtimin e ushqimeve pa kufizime, mes vendeve që janë pjesë e kësaj nisme.

 

Përveç 3 liderëve, në takim do të jetë i pranishëm edhe kryeministri në detyrë i Malit të zi, Dritan Abazovic si dhe do të mbërrijnë përfaqësues nga Hungaria dhe Turqia.

 

Sipas axhendës, në orën 13:00 pritet konferenca për shtyp e liderëve të Ballkanit të Hapur.

 

Kryeministri Rama ndodhet që prej ditës së djeshme në Beograd, ku mori pjesë në panairin e Verës.

 

AGJENDA

 

09.50 – Mbërritja e Kryeministrit në samit

 

Kryeministri mirëpritet nga Presidenti dhe Kryeministri i Republikës së Serbisë

 

09.55 – Foto familjare e liderëve

 

10.00 – Hapja e samitit “Open Balkan”

 

11.00 – Takim me përfaqësues të grupit të investimeve të Open Balkan

 

12.00 – Takim me përfaqësues të grupit të krizave ushqimore dhe energjetike të Open Balkan

 

13.00 – Ceremonia e firmosjes së marrëveshjeve

 

13.05 – Konferencë për shtyp e liderëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.