Me vaksinimin e pacientit të parë kundër melanomës, BioNtech filloi zyrtarisht programin e ri të testimit për një vaksinë të re të kancerit, e krijuar për të nxitur një përgjigje imune që mund të luftojë kancerin më agresiv të lëkurës pa dëmtuar qelizat e shëndetshme.

Quhet BNT111 dhe është një vaksinë e re “mARN” e zhvilluar nga kompania gjermane BionTech e cila, pasi demonstroi potencialin e teknologjisë së dërguarit ARN kundër koronavirusit, nuk harron se kanceri paraqet një kërcënim për shëndetin global, madje edhe më keq se pandemia aktuale Covid-19 . Serumi i ri, i projektuar për të luftuar kancerin më agresiv të lëkurës, melanomën, synon të nxisë një përgjigje imune të shënjestruar kundër qelizave të kancerit, duke synuar katër mutacione specifike të lidhura me këtë neoplazmë.

Studimi, i aprovuar nga autoritetet rregullatore në Spanjë, Gjermani, Itali dhe Poloni, si dhe në Mbretërinë e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara dhe Australi, do të vlerësojë efikasitetin, tolerancën dhe sigurinë e trajtimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *