Nga Brandon Smith, botuar në Birch Gold Group

 

Për sa i përket ekonomisë dhe situatës sociale amerikane, 2020 është padyshim një nga vitet më të shëmtuara të regjistruara. Kur thuhet kjo, krijohet përshtypja se shumë në publik po supozojnë se ne jemi gati duke e kapërcyer majën e malit dhe se nga këtej e tutje rruga do të jetë më e shtruar. Fatkeqësisht, nuk është kështu.

 

Të gjithë sytë janë përqendruar në ngjarjen pandemike dhe mendojmë që sapo pandemia të ketë “mbaruar”, kriza do të ketë mbaruar dhe gjithçka do të kthehet në normalitet.

 

Por, siç na kanë thënë globalistët që kur filloi shpërthimi, bota “kurrë nuk do të kthehet më në normalitet”. Kjo nuk është për shkak të pandemisë, por sepse ata nuk do të lejojnë që gjërat të kthehen në normalitet. “Rivendosja e madhe”, siç e quan Forumi Ekonomik Botëror, ka për qëllim të vazhdojë për shumë vite. Dhe globalistët synojnë që çdo aspekt i jetës sonë të ndryshohet në diçka pothuajse të panjohur.

 

Së pari dua ta bëj të qartë se nuk pres që axhenda e rivendosjes të jetë e suksesshme. Në fakt, mendoj se do të dështojë keq. Globalistët e kanë ekspozuar veten e tyre shumë shpejt dhe miliona e miliona njerëz në të gjithë botën dhe në Amerikë nuk po e “hanë” narrativën pandemike. Por këtu është problemi; pandemia është një shpërqendrim nga një kërcënim shumë më i madh, domethënë kolapsi ekonomik që po zhvillohet tani.

 

Rënia financiare është krijuar nga bankat ndërkombëtare dhe bankat qendrore përmes krijimit masiv të borxhit dhe masave stimuluese inflacioniste. Shkëndija fillestare për “zjarrin” ndodhi në vitin 2008, kërcënimi ekonomik ka qenë nën hundët e publikut për mjaft kohë.

 

Globalistët shpresojnë që njerëzit do të hipnotizohen aq shumë nga kriza pandemike dhe lufta zgjedhore, saqë do ta lënë të gjithë fajin për kolapsin në këto dy opsione të gatshme.

 

Mos bëj asnjë gabim, ekonomia u vu në mbështetje të jetës shumë më parë se Trump të hynte në zyrë dhe shumë më parë se dikush të kishte dëgjuar ndonjëherë për COVID-19. Globalistët thjesht po tërheqin “spinën” tani dhe po e lënë atë të vdesë.

 

Sigurisht, tregjet e aksioneve mbeten të larta, por bursa nuk përfaqëson ekonominë. Nuk pasqyron shëndetin financiar ose stabilitetin në rrugën kryesore. Një shumicë e njerëzve priren të shoqërojnë çmimet e aksioneve me përmirësimin ekonomik (kryesisht njerëz që nuk dinë asgjë për ekonominë ose aksionet). Shtrirja e hulumtimit të tyre është 15 minuta e lajmeve kryesore në ditë së bashku me raportet 30 sekondëshe mbi aksionet në rritje ose në rënie, kjo është e gjitha. Një bursë në rritje është e mjaftueshme për të mbajtur një përqindje të madhe të popullsisë të besojnë se gjërat do të shkojnë më mirë.

 

Por, ajo në të cilën publiku duhet të përqendrohet është mbyllja e biznesit të vogël, shpenzimet me pakicë ndërsa stimujt janë ndërprerë, etj. Kjo do t’ju tregojë se cila është historia aktuale e ekonomisë.

 

Ka disa ngjarje që mund të përshpejtojnë rënien, dhe ne duhet të jemi të kujdesshëm ndaj mjellmave të zeza tani. Sistemi financiar është bërë kaq i brishtë gjatë dekadës së kaluar saqë çdo tronditje e madhe mund ta ulë atë (Ju kujtohet 2008?).

 

Këtu janë disa nga ngjarjet që parashikoj të ndodhin vitin e ardhshëm, së bashku me efektet që do të kenë në stabilitetin e Amerikës dhe shumë pjesë të tjera të botës

 

Zgjedhjet e kontestuara vazhdojnë në janar

 

Zgjedhësit shtetërorë supozohet të finalizojnë rezultatet e zgjedhjeve presidenciale një javë nga tani, por unë dyshoj se betejat ligjore mund të parandalojnë që kolegji elektoral të përfundojë zgjedhjet. Kjo mund të çojë në injorimin e rezultateve të kolegjit elektoral dhe lufta për Shtëpinë e Bardhë të vazhdojë vitin e ardhshëm (përveç nëse Gjykata e Lartë mund të dëgjojë të gjitha argumentet dhe të marrë një vendim në një kohë rekord).

 

Provat në rritje të mashtrimit të zgjedhjeve veçanërisht në Xhorxhia, Pensilvani dhe Miçigan kanë bërë që shumë konservatorë të vënë në dyshim rezultatin e zgjedhjeve presidenciale. Nuk mendoj se shumica e dyshuesve do të pranojnë një presidencë të Biden, edhe nëse Trump vendos të pranojë.

 

Ajo që unë mendoj se është më e mundshme është që Trump do të qëndrojë në detyrë përtej ditës së inaugurimit të janarit dhe se e majta politike do të kuptojë papritur se zgjedhjet nuk ishin aq absolute sa supozuan fillimisht.

 

Zgjedhjet e kontestuara nuk do të shkaktonin drejtpërdrejt paqëndrueshmëri ekonomike, por kjo do të nënkuptojë se publiku do të ngecet në këtë “vorbull” dhe se besimi i tyre në të ardhmen do të tronditet.

 

Protesta masive, trazira, konflikt i mundshëm i armatosur

 

Jam bërë mjaft dyshues për sjelljen e mediave kryesore këto ditë, madje më shumë se zakonisht. Pse sa herë që lëshohet një fakt i vështirë mbi mashtrimet zgjedhore, media ka zgjedhur të gënjejë plotësisht për këtë. Dhe unë nuk jam duke folur për një rrotullim të zgjuar në një përpjekje për të zvogëluar efektin e lajmit, unë jam duke folur për gënjeshtra të drejtpërdrejta që mund të kontrollohen dhe zbërthehen lehtë nga kushdo.

 

Ky lloj dezinformimi nuk do të bindte kurrë konservatorët apo edhe moderuesit inteligjentë sepse ne kontrollojmë dy herë burimet. Megjithatë, njerëzit në të majtën politike janë më të prirur të besojnë çdo gjë që thotë media pa bërë hulumtimet e tyre. Unë kam filluar të pyes veten nëse media po bën të njëjtin marifet që bëri në 2016: duke u dhënë të majtëve shpresë të rreme përmes dezinformimit, në mënyrë që kur gjërat të mos shkojnë siç duhet, ata të tërbohen sikur diçka u ishte vjedhur.

 

A po krijon media e majtë terrenin për një tronditje epike duke refuzuar të raportojë ndonjë nga provat e ligjshme të mashtrimit të zgjedhjeve dhe duke i bërë ata të mendojnë se nuk ka asnjë rast? A është qëllimi për të goditur të majtët aq fort me Trump që qëndron në detyrë saqë ata të rebelohen egërsisht si përgjigje?

 

Ndoshta unë jam gabim dhe Biden shkon në zyrë pa asnjë pengesë siç presin shumë. Le të jemi të sinqertë, megjithatë, ka vetëm dy mënyra që situata zgjedhore mund të shkojë në këtë pikë:

 

Në dritën e provave të mashtrimit zgjedhor, Trump qëndron në detyrë. Të majtët krijojnë trazira duke pretenduar se zgjedhjet janë vjedhur.

 

Konservatorëve do t’u kërkohet të mbështesin masat e ligjit ushtarak për të “ndaluar marrëzinë”. Duke mbështetur ligjin ushtarak, konservatorët do të sakrifikonin shumë mbrojtjet kushtetuese dhe liritë që ata pretendojnë të mbrojnë.

 

Biden hyn në Shtëpinë e Bardhë nën dyshimin e rëndë për mashtrim. Ai pastaj përpiqet të krijojë një bllokim kombëtar të nivelit 4 në emër të ndalimit të pandemisë. Me shkallën e vdekjes për virusin shumë më pak se 1% për këdo që nuk jeton në një shtëpi të moshuarish me kushte paraekzistuese, dhe pa prova që  maskat të bëjnë diçka për të parandaluar përhapjen e virsuit, miliona amerikanë refuzojnë ta respektojnë këtë. Shtetet dhe komunitetet që veprojnë në përputhje me to do të pësojnë edhe më shumë mbyllje të bizneseve të vogla dhe papunësi.

 

Biden do të përpiqej të merrte masa të ligjit ushtarak, duke fshirë liritë civile dhe ndoshta duke shkaktuar një luftë civile.

 

Pasaportat mjekësore dhe shantazhi i vaksinimit

 

Zyrtarët qeveritarë janë vazhdimisht në media këto ditë duke pretenduar se vaksinimet nuk do të bëhen të detyrueshme. Ajo që ata nuk përmendin është se ata tashmë janë duke u përpjekur të ligjërojnë se kushdo pa një vaksinë ose pasaportë mjekësore, nuk do të jetë në gjendje të marrë pjesë në shoqërinë normale ose madje të lejohet të punojë në punën e tyre. Ky program po ecën me një ritëm tepër të shpejtë, gjë që më bën të mendoj se globalistët e kuptojnë se po humbin betejën për mendjet e qytetarëve dhe ata duhet të nxitojnë në axhendën e tyre para se të jetë tepër vonë.

 

Ja se çfarë do të ndodhë në vitin 2021 përsa i përket pandemisë:

 

Media dhe organizatat elitiste do të vazhdojnë të mbledhin numrat e infeksioneve për të trembur publikun, edhe pse shkalla e vdekjeve është aq e ulët sa e bën të pakuptimtë normën e infeksionit.

 

Do të bëhet një nxitje e madhe për të kërkuar pasaporta mjekësore që provojnë se një person nuk është i infektuar për të hyrë në ndonjë vend publik. Kjo nënkupton dorëzimin në gjurmimin e kontakteve 24/7 ose marrjen e një vaksine të re sa herë që urdhërohet. Në thelb, jeta juaj do të jetë nën kontrollin e plotë të qeverive shtetërore ose federale, nëse doni të keni ndonjë pamje të kthimit në jetën tuaj normale.

 

Nëse ky proces nuk funksionon dhe nuk frikëson mjaft njerëz që ta respektojnë, qeveritë do të kërkojnë të ofrojnë kontrolle stimuluese, por vetëm për ata njerëz që bien dakord të gjurmohen përmes celularëve të tyre dhe të vaksinohen.

 

Mutacione të reja të COVID-19 do të gjenden me lehtësi çdo vit nga tani e tutje, që do të thotë që publiku do të duhet të bëjë vaksina të reja vazhdimisht, dhe tirania mjekësore nuk do të zhduket kurrë nëse njerëzit nuk marrin një qëndrim agresiv.

 

Përkeqësohet nga këtej e tutje

 

2021 do të jetë shumë më keq se 2020, por të paktën lufta do të jetë më e qartë për të gjithë. Kriza ekonomike është ajo që më shqetëson më shumë. Një përplasje e tillë financiare do të shkaktonte shumë më shumë kaos dhe vdekje sesa nga koronavirusi.

 

Në fund të fundit, unë besoj se publiku do t’i përgjigjet keq mandateve pandemike. Shumë shtete dhe qarqe konservatore thjesht do të refuzojnë t’i zbatojnë ato. Sidoqoftë, pyetja është, a do të përfundojnë njerëzit duke luftuar njëri-tjetrin dhe të harrojnë gjithçka për globalistët që krijuan problemin në radhë të parë? A do të ketë sukses varfëria masive atje ku pandemia dështoi në bindjen e amerikanëve që të heqin dorë nga liria e tyre?

 

Shpërqendrimet janë të shumta dhe axhenda e rivendosjes afrohet, por unë nuk i shoh globalistët që vijnë nga kjo situatë, të padëmtuar. Shumë njerëz tani e dinë kush janë dhe me çfarë merren.

 

One thought on “Nëse mendoni se viti 2020 ishte i keq, shikoni se çfarë ndodh në vitin 2021

 1. NËSE MENDONI SE VITI 2020 ISHTE I KEQ; SHIKONI SE ÇFARË NDODHË VITIN 2021!
  PËRSE RENDONI SE VITI 2020 ISHTE SI DREQ;TRISHTONI ZVARË LODHË VITIN 2021!!
  NGA NASTRADIMUSI,NA KASTRAKRIMUSI; DUKE U NGRITUR PËRPJETZËS SHPATIT TË
  BJESHKËS,NISI DHE TË KËNDOJË; PO E PYESIN: PSE NASTRADIMUSI-KASTRAKRIMUSI,
  NGRITESH PËRPJETË EDHE,DUKE KËNDUAR PËR JETË; NGARKESË E DYFISHTË! KURSE
  AI PO PËRGJEGJEJ: PO, PAS PËRPRETJZËS SË MADHE, DO ARRIMË NË MAJE BJESHKE,E
  DO KEMI RRAFSHË KURRIZIT BJESHKËS,SI DHE,DO ZBRESIM TEPOSHTË MË LEHTË O,
  QË TË DALIM NË RRAFSHË,ME AFSHË;PËR BUKURI DHE DUKURI TË LUMUTURISË SË
  JETËS DHE,TË VËRTETËS,MË TË KANDSHME, DHE MË TË ERËANDSHME!.” MANI,USA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *