Subscribe

Ashtu siç pritej, Këshilli i Çështjeve të Përgjithshme të Bashkimit Europian rezufoi ta ndante Shqipërinë nga Maqedonia e Veriut, duke i thënë edhe njëherë “jo” hapjes zyrtare të negociatave të anëtarësimit.

 

Pas një debati maratonë në Luksemburg, ministrat e Jashtëm të vendeve anëtare, shprehën optimizmin se Konferencat e Para Ndërqeveritare me Tiranën dhe Shkupin do të mbahen gjatë Presidencës sllovene.

 

“Kemi patur një takim të gjatë dhe produktiv, i cili është takimi i fundit nën presidencen portugeze. Ne e nisem diskutimin këtë mëngjes me stabilizimin e rajonit. Ishte nje debat i gjatë, ku kemi mbajtur shënime në lidhje me ato që janë diskutuar. Pavarësisht të gjitha përpjekjeve nuk ishte e mundur të binim dakord për të vazhduar me reformat me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë dhe zhvillimin e Konferencës së Parë Ndërqëveritare me këto dy vende kandidate. Por vumë në dukje se Presidenca e radhës e Sllovenisë do të vijojë me përpjekjet për të arritur në një vendim pozitiv shumë shpejtë”, deklaroi zv.presidentja e BE-së, Ana Paula Zacarias.

 

Sinjale për një vendim negativ u dhanë edhe më herët për shkak të konfliktit ende pa zgjidhje mes Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut. Sofia pretendon se Shkupi zyrtar duhet të pranojë korrigjime historike në mënyrë që të heqë veton e saj për çështjen e integrimit. Diskutimet mes dy vendeve, ende vijojnë dhe pa një kompromis, negociatat mbeten sërish në vendnumëro.

 

Viktimë e kësaj përplasjeje është Shqipëria, e cila sipas zyrtyarëve më të lartë europiane i ka përmbushur të gjitha kriteret dhe është gati për Konferencën e Parë Ndërqeveritare.

 

Por, qëndrimet pro dhe kundër ndarjes së dy vendeve nuk e bënë të mundur një vendim pozitiv për vendin tonë.

 

Tashmë pritet që gjatë Presideencës sllovene të ketë një zgjidhje per konfliktin Shkup–Sofia, e më tej edhe një përgjigje perfundimtare pozitive për hapjen e negociatave të anëtarësimit.

One thought on “Shtyhet hapja e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

 1. HEU, SHTYHËN NEGOCIATAT PËR SHQIPËRI DHE MAQEDONI
  T’VERIUT PËR BE!! EU, SHQYHËN FËRGOZIATAT SHTIPËGRI OR
  MAQEDONI PËR KRE!! PO KU PO DONI ORE JU, VËLLEZËR DHE
  MOTRA,MBARË SHQIPTARË; ËËËH, PO KU PO I LENI; A, KU PO I
  NGELNI,KOSOVËN ME ÇAMËRINË! EUROPA DINË SHUMË MIRË
  PËR NDARJEN DHE PËRÇARJEN, DUKE NA FALË, PA NDALË,OUH
  PORSI PLAÇKA LUFTË, HORRZI PRAÇKA FUTË; SIÇ DEKLARONTE
  ISH ANGLEZI PËR MARRËVESHJEN E LONDRËS,KUR E PYETËN O
  A,PO ARRIHEJ PAQJA N’BALLKAN-GADISHULL ILIRO SHQIPTARË
  E AI,DEKLAROJË: AHIII NE, GJËJA OR PREJA,PËR PAQEN NË GAD-
  ISHULLIN ILIRO SHQIPTARË,BALLKAN-KALLKAN, QË ORE NUK
  U NGOP KURRË,HË BURRË;ME GJAK DHE PRAG T’SHQIPTARISË,
  NE,PRAP I DËMTUAM DHE I ASGJASUAM,POPULLKOMBIN AUH,
  TERË SHQIPTARISË;KY ZOT PËRJETËMOT,PASARDHËS PELLAZ-
  GO ILIRO SHQIPTARIE; QË MBI 80% POPULLKOMBI ME TROJE
  UA FALËM OUUUH, ARDHACAKËVE, GARDHALAKËVE O,RUSO
  SERBO GREKO JUGOSLLAVË; AHIII, PUSO VERBO FERRKO TU-
  GOSHKAVË; POR,ME DIJTË SHQIPTARËT SE KËTO MARRËVE-
  SHJE NUK JANË PORTOKOLUARA AS TË APROVUARA, TERË ATA
  PËR HATA; QË HERDOKURDO,DO TË FITOJNË DHE,TË NA DE-
  NOJNË,PËR ÇFARROSJEN, ÇRRANOSJEN E POPULLKOMBIT MË
  TË LASHTË DHE,TË STËRLASHTË;SI BABËN DHE NËNËN APO,
  SHKABËN E GJENËN;E PELLAZGO ILIRO MBARË SHQIPTARISË!!
  TË FALA NGA MANI,USA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *