Subscribe

E ndërsa Shqipëria pret një përgjigje pozitive për çeljen e negociatave, shefja e politikesa se jashtme te be Federica Mogherini i kërkoi Brukselit t’i kushtojë një vëmendje ballkanit.

 

Në fjalimin e saj në konferencën vjetore të Ambasadorëve , Mogherini theksoi se antaresimi i vendeve te rajonit eshte ne dobine e te gjitheve .

 


FEDERICA MOGHERINI

 


PERFAQESUESE E LARTE E BE

 

“Ne kemi një interes të qartë për të gjithë Ballkanin, antarësimin në Bashkimin Europian. Të gjithë e dimë se është një proces i gjatë, i ndërlikuar, i cili do të kërkojë shumë kohë, zgjidhje të problemeve dhe angazhim politik të të gjitha palëve, si dhe vendosmëri. Jam e bindur se nëse nuk e bëjmë këtë, do të na vijë keq ne te ardhmen”

 

Zyrtarja e brukselit risolli eshe njëherë në vëmendje shembullin e zgjidhjes së çështjes së emrit të Maqedonisë së Veriut, marrëveshje e cila u arrit me angazhimin e Athinës dhe Shkupit nën mbështetjen dhe inkurajimin e vazhdueshëm të BE-së.

 

llSipas Mogherinit ky model duhet ndjekur edhe nga vendet e tjera te ballkanit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *