Subscribe

Përfaqësuesja e lartë e BE për politikën e jashtme dhe sigurinë, Federica Mogherini ka deklaruar se hapja e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut është një vendim në funksion të unifikimit të rajonit dhe në këtë kontekst, qasja e unionit duhet të jetë e qëndrueshme.

 

“Bashkimi Europian duhet të ketë një qasje të qëndrueshme kur është fjala për marrjen e vendimeve si hapjen e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë.  Ne patëm kënaqësinë të mirëpresim kolegët tanë nga vendet e Ballkanit Perëndimor, gjashtë partnerë nga rajoni. Patëm një bisedë intensive, të gjallë, konstruktive me ta gjatë së cilës ne theksuam rëndësinë e të qenit konsekuent nga ana e tyre, vazhdimin e reformave, proceset pajtuese dhe bashkëpunimin rajonal mes tyre. Jam e inkurajuar nga fryma pozitive që u shpreh gjatë takimit si nga partnerët tanë ashtu edhe nga vendet anëtare.”

 

Ndërsa kreu i OSBE-së, Miroslav Lajcak deklaroi se “Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut në tetor duhet të kenë patjetër një ftesë nga Këshilli Europian”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *