Presidenti Ilir Meta, duke iu referuar, situatës parazgjedhore ne Maqedoninë e Veriut, shkruan se atje po mbizoteri një atmofere sigurie dhe demokracisë falë sjelljes së lidershipit politik.

Mirëpo kreu i shtetit, shton se ndryshe nga ajo që duket në vendin fqinjë, ndryshe ndodh tek ne, ku edhe pse nuk jemi në atmosphere zgjedhore situata është e tensionuar, pa lënë mënjanë problemet ekonomike, deficitin dhe borxhin publik.

Edhe pse zgjedhjet parlamentare të parakohshme në Maqedoninë e Veriut do mbahen vetëm pas pak ditësh, një atmosferë sigurie dhe demokracie mbizotëron falë pjekurisë të lidershipit politik në tërësi, por edhe funksionimit normal të institucioneve.Ndërsa fatkeqësisht te ne edhe pse nuk ka as datë zgjedhjesh ende në horizont kemi një tension artificial sikur zgjedhjet do jenë nesër.Ndërkohë që edhe pandemia është në rritje së bashku edhe me defiçitin dhe borxhin publik.

 Meta shton se në Shqiperi politikanet janë të verbër në mbajtjen apo marrjen me cdo cmim të pushtetit. Presidenti shkruan se nuk duhet humbur asnjë cast kohe në përmbyshjen e kushteve që cojnë në celjen e negociatave.

Verbëria për mbajtjen apo marrjen me çdo çmim të pushtetit na ka bërë që të dukemi me fqinjin tonë lindor sikur u përkasim dy kontinenteve të largëta.Ndaj s’duhet humbur më asnjë minutë në përmbushjen e kushteve thelbësore për çeljen e negociatave në mënyrë që të ecim së bashku me fqinjët tanë drejt Bashkimit Europian.Përballimi i pandemisë dhe plotësimi i kushteve duhet të jenë dy objektivat madhore për të gjithë.E para mbron shëndetin dhe jetën e çdo qytetari, ndërsa e dyta shpëton të ardhmen europiane të vendit për të cilën të gjithë përbetohen me fjalë dhe programe.Koha për vepra të mira është tani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *