Subscribe

Presidenti Ilir Meta ktheu këtë të mërkurë kontrantën për koncesionin e aeroportit “Nënë Tereza”.

 

Sipas kreut të shtetit, zgjatja e afatit të koncesionit të aeroportit të Rinasit me 13 vjet është në shkelje të ligjit dhe Kushtetutës.

 

Meta deklaroi para gazetarëve se koncesioni është kaluar pa garë dhe me shumë nxitim.

 

“Është e qartë se me çfarë qëllimi qeveria ka shtyrë këtë koncension me 13 vite, kur ende duhen gjashtë vite që të mbarojë e para. Kontrata nuk është bërë publike. Qeverisë iu desh vetëm një ditë për ta moratuar. Kontrata e fshehtë koncensionare u bë larg syve të publikut. Pr/ligji nuk ishte me process të përshpejtuar. Me çfarë urgjence ka vepruar qeveria dhe Kuvendi? Ligji për aeroporin “Nënë Tereza” është antikushtetues. Procedura e ndjekjes dhe zgjatja e kontratës është bërë pa garë.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.