Presidenti i Republikës, Ilir Meta dekretoi këtë të martë ligjin “Për regjistrimin e pronarëve përfitues”.

Ky ligj është miratuar nga mazhoranca pas rekomandimeve të herëpashershme të Moneyval për pastrimin e parave.

Me anë të tij, do të detyrohen pronarët përfitues të subjekteve tregtare dhe organizatave jofitimprurëse të regjistruara në Shqipëri të identifikohen dhe regjistrohen.

Meta kërkoi në drekt që ligji të zbatohet sa më parë dhe që aktet nënligjore të mos zvarriten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *