Nisma e Minishengenit Ballkanik duket se po jep efektet e para pozitive ne marredheniet tregtare mes vendeve te rajonit.

Shqiperia dhe Maqedonia e Veriut do te nenshkruajne  marreveshjen per te njohur certifikaten fitosanitare per produktet bujqesore.

Kjo do te thote nuk do te jete e nevojshme te verifikohen dy here mallrat bujqesore.

Sipas ministrit Bledi Cuci per kete ceshtje po punohet prej 6 mujash, ç’ka do te thote se  varianti final eshte gati.

Marrëveshja fitosanitare mes Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut sjell njohjen e ndërsjelltë të institucioneve dhe instrumentave laboratorikë, vlerësues dhe validues të cilësisë së prodhimeve, me destinacion eksport-importin mes dy vendeve. 

Marreveshja pritet te nenshkruhet gjate muajit te ardhshem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *