Mijëra protestues kanë përmbytur rrugët ë Jerevanit në Armeni për të kundërshtuar marrëveshjen me Azerbajxhanin qe i jep fund luftes per Nagorni-Karabakun

 

“Nikol, tradhtar” me këtë thirrje qytetarët të revoltuar kanë kërkuar dorëheqjen e kryeministrit të Armen.

 

Demonstruesit  kane injoruan ligjin ushtarak, sipas të cilit tubimet janë të ndaluara, çka ka sjelle përplasje me policin.Autoritetet kane arrestuar të paktën 100 protestues.

 

Ndërkohë  mbi 400 ushtarë rusë me mjete të blindura kanë mbërritur  në aeroportin ushtarak të Jerevanit për të monitoruar zbatimin e marrëveshje se armëpushimit në rajonin e diskutueshëm Nagi-Karabak.

 

Ndërsa qindra protestues kanë dal në rrugë për të kerkuar largimin e qeverise ne Azerbaxhan dominon atmosfera e festes.

 

Mijra njerez mbushen rruge e sheshe duke kenduar dhe kercyer

 

 

Per disa jave Azerbaixhani e Armenia luftuan për Nagorni-Karabakun.

 

Rajoni është i njohur ndërkombëtarisht si territor i Azerbajxhanit, por drejtohet nga Armenët etnikë që nga viti 1994.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *