Subscribe

Ministria e brendshme është tërhequr nga përgjimet e policisë, të cilat u kërkuan që të kryheshin pa marrë leje nga prokurori.

 

Në komisionin e sigurisë vetë ministri tha se kishte pasur një keqkuptim dhe se termi përgjim është zëvendësuar me mbikëqyrjen.

 

SANDER LLESHAJ

MINISTER I BRENDSHEM

 

Në thelb janë bërë ndryshime sa i përket terminologjisë, për arsye se pati disa keqkuptime që besoj që ishin të argumentuara sa i përket terminologjisë. Për arsye se shumë veta e keqkuptuan si një ndërhyrje në ligjin e përgjimeve, dhe për dhënie atributesh, kompetencash policisë për të kryer përgjime, me iniciativën e vet dhe nën përgjegjësinë e vet.Është rishikuar terminologjia duke zëvendësuar fjalën “përgjim ambjental”, me “mbikëqyrje”. Kjo besoj e ka zëvendësuar në thelb shqetësimin e disa kolegëve të komisionit dhe të disa përfaqësueseve të institucioneve. Thelbi i këtij ndryshimi në ligj është neni 131, i cili flet për masat e veçanta.

 

Lleshaj shtoi se këto mbikëqyrje që do bëhen me miratimin e Prokurorisë së Përgjithshme dhe SPAK.

 

 

Projektligji u miratua në parim në Komisionin e Sigurisë. Reflektimi i ministrisë së Brendshme, erdhi pas kritikave të ashpra të Prokurorisë së Përgjithshme, SPAK dhe Komitetit Shqiptar të Helsinkit, të cilët e konsideruan përgjimin e policisë pa leje si një nismë ligjore të rrezikshme dhe antikushtetuese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *