Ambasadorja e SHBA-ve në Tiranë, Yuri Kim, parashikon të tjera dënimedhe dhënie vendimesh nga Gjykata Kushtetuese për çështje të mëdha.

 

Sipas diplomates, rastet e vështira po vijnë dhe se SHBA-të do të jenë me Shipërinë deri në momentin që drejtësia të jetë plotësisht funksionale.

 

Duke u ndalur te Gjykata Kushtetuese, që u bë funksionale në dhjetor të vitit 2020, Kim shkruan se deri më tani ka shqyrtuar 100 çështje dhe ka lëshuar 25 vendime.

 

“Pas 3 vitesh e paralizimi, Gjykata Kushtetuese u bë funksionale në dhjetor të vitit 2020. Deri më tani, Gjykata Kushtetuese ka shqyrtuar 100 çështje dhe ka marrë 25 vendime. Çështjet e vështira po vijnë. Reforma në Drejtësi është e vërtetë. SHBA do të jetë me ju, derisa sistemi i drejtësisë të jetë plotësisht funksional.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *