Sektori i Hetimit të Mashtrimeve Kibernetike në Policinë e Tiranës ka organizuar operacionin “Virtual Shade”, duke vënë në pranga një 25-vjeçar.

I riu raportohet se qëndrimit në qytetin e Tiranës, nëpërmjet kartave virtuale, ka tentuar të bëjë blerje dhe të kryejë pagesa të ndryshme, në institucione të ndryshme financiare që operojnë vendin tonë.  

Policia ka rënë në gjurmët e tij, ndërsa i janë sekuestruar 1 automjet, 2 celularë, 1 laptop dhe 420 euro.

“Nga veprimet hetimore dyshohet se ky shtetas, gjatë qëndrimit në qytetin e Tiranës, nëpërmjet kartave virtuale, ka tentuar të bëjë blerje dhe të kryejë pagesa të ndryshme, në intitucione të ndryshme financiare që operojnë vendin tonë”, njofton policia.

Ai akuzohet për veprën penale “Mashtrimi kompjuterik”./vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *