Subscribe

Kolana prej 10 vëllimesh e akademikut dhe historianit Kristo Frashri me titull Skënderbeu dhe Lufta shqiptaro- osmane në shek. 15 u prezantua nga Akademia e Shkencave 3 vjet pas vdekjes së tij. Vepra voluminoze sjell fakte të reja te mbështetura mbi dokumentet e arkivave europiane. Ashtu siç pati deklaruar dikur vete autori heroi kombëtar i shqiptareve Gjergj Kastrioti Skënderbeu vjen përmes dokumenteve dhe jo përrallave.

 

Gjergj Frashëri djali i historianit te njohur kujtoi përpjekjet e babait te tij per te ndriçuar njërën prej etapave te rëndësishme te historisë se Shqipërisë.

 

Me rastin e botimit te kolanes historiani Kristo Frasheri u dekoruar nga presidenti i republikës.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *