Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shqyrtuar këtë të hënë projektvendimin lidhur me fondet që jepen nga buxheti i shtetit për partitë politike.

 

Pas diskutimeve, KQZ miratoi shpërndarjen e 140 milionë lekëve për gjatë partitë kryesore në vend për vitin 2020.

 

Duke iu referuar tabelës, Partia Socialiste pjesën më të madhe, e cila ndiqet më pas në renditje nga PD-ja.

 

Shpërndarja e fondeve

  1.      Partia Socialiste e Shqipërisë               63.417.047 lekë
  2.      Partia Demokratike                              38.911.877 lekë
  3.      Lëvizja Socialiste për Integrim            20.012.797 lekë
  4.      Partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet       7.447.477 lekë
  5.      Lista e Barabartë                                    4.841.667 lekë
  6.      Partia Socialdemokrate                          5.369.137 lekë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *