Subscribe

Këtë të martë ministria e Mjedisit ka vijuar aksionin për mbylljen e 12 gurorëve në malin e Krujës, ndërkohë pritet që aksioni të vijojë në të gjithë vendin.

 

Ministri i Mjedisit dhe Turizmit Blendi Klosi, është shprehur se në sitë janë guroiret e vendit, për rikuperim dëmit mjedisor…

 

Por vendimi i ministrisë për të shkulur pas afro 3 dekadash guroret nga kjo zonë, nuk kaloi pa kundërshtime nga pronarët e bizneseve.

 

Mali i krujës do të pastrohet njëherë e mirë nga guroret, por bizneseve sipas Klosit, do tju sugurohet një tjetër vend për të punuar

 

Mbyllja e 12 guroreve u be për shkak të shkeljeve që u gjetën nga inspektorët si dhe pas shpalljes se Malit te Krujes, Peisazh Natyror i Mbrojtur.

 

Kruja dhe fushë kruja janë dy nga zonat ku mjedisi është dëmtuar shumë rëndë për shkak të shfrytëzimit pa kriter të malit si dhe furrave të gëlqeres, tashmë të mbyllura nga autoritetet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *