Subscribe

Të martat në Tiranë po i dedikohen kinemasë . Janë dhjetë takime me publikun dhe artistët që kanë krijuar produksione kinematografike në vitet ‘90. Arkivi shtetëror i filmit i ka dhënë jetë një kinemaje në tarracën e pallatit të kulturës, e synimi është jo vetëm një event më shumë të martave në kryeqytet, por debati mbi tranzicionin në shoqëri e kinema.

 

Iris Elezi: Impakti ka qenë i madh, në një kohë kur interesi për artin e shtatë është zbehur.

 

Iris Elezi shpjegon se kjo periudhë në kinematografi është paragjykuar. Nuk ka produksione të mira, pasi mungon shumëçka që e bën një film të mirë.

 

E megjithatë, ajo siguron se filmi shqiptar duhet parë, për të mos harruar mes sekuencave të tij të shkuarën tonë.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *