Subscribe

Pavarësisht krizës së çmimeve për drithërat, duket se gruri dhe misri këtë sezon nuk kanë reflektuar rënie të prodhimit.

 

Ministrja e Bujqësisë Frida Krifca në një takim me fermerët në Dropull të Gjirokastrës, njoftoi se do të kërkojë ndryshime pranë Komisionit Europian, në mënyrë që në fondet e programit IPARD, bujqit të përfitojnë edhe për kulturat  e grurit dhe misrit, konkretisht për krijimin e infrastrukturës së grumbullimit.

 

Në shtator pritet të hapen aplikimet për të përfituar çdo fermer që ka në prodhim mbi 1 ha grurë, në masën 30 mijë lekë për ha.

 

Kjo mbështetje synon nxitjen e fermerëve për të prodhuar produktin bazë të bukës, grurin.

One thought on “Kërkohen magazina për grurin/ Krifca: Do t’i propozojmë Komisionit Europian mbështetje me fonde 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *