Një grua e cila u regjistrua duke i dhënë leje burrit të saj ushtar rus për të përdhunuar gratë ukrainase gjatë pushtimit të Vladimir Putin, është vendosur në listën e kërkimeve ndërkombëtare.

 

Gruaja që quhet Olga Bykovskaya, është vendosur në listat e kërkimit shtetëror, ndërshtetëror dhe ndërkombëtar nga autoritetet ukrainase. Ajo u hetua nga zyrtarët e zbatimit të ligjit pasi u zbulua se ajo ishte gruaja që udhëzonte burrin e saj të përdhunonte gratë ukrainase.

 

Veprimet e saj u konstatuan se shkelin nenin 27.2 të Konventës për Mbrojtjen e Popullsisë Civile në Kohë Lufte dhe Konventat e Gjenevës. Ajo përballet me një dënim me burg deri në 12 vjet dhe është zgjedhur masa parandaluese në formën e paraburgimit dhe mund të zbatohet pas arrestimit, raporton Daily Mail.

 

Në prill, forcat e sigurisë së Kievit publikuan një audio të një bisede midis një çifti, të cilët u identifikuan si Roman Bykovsky dhe gruaja e tij Olga Bykovskaya. Në regjistrim, gruaja dëgjohet duke i thënë burrit se ai ka lejen e saj për të përdhunuar gratë ukrainase ndërsa ai është në krye të detyrës me ushtrinë ruse.

 

Klipi audio i shpërndarë nga Shërbimi i Sigurisë së Ukrainës me titullin: Gratë e pushtuesve rusë lejojnë burrat e tyre të përdhunojnë gratë ukrainase. Më pas dëgjohet zëri i një gruaje, që besohet të jetë Olga Bykovskaya.

 

Biseda e dalë nga përgjimet:

 

Dëgjohet zëri i një gruaje, që besohet të jetë Olga Bykovskaya: ‘Pra, po, bëje atje’, thotë ajo. Më pas bëhet e qartë se për çfarë është dakord ajo.

 

‘Gratë ukrainase atje. Përdhunoni ata. Po. Mos më thuaj asgjë, kupto”, shton ajo me një të qeshur të turpshme.

 

Më pas dëgjohet zëri i një burri – që besohet të jetë i Roman Bykovskit. “Uh-huh,” thotë ai.

 

“Pra, duhet të përdhunoj dhe të mos të them asgjë”, pyet ai, duke sqaruar se gruaja po i jep leje.

 

“Po, që të mos dija asgjë”, thotë zëri i grave, para se të dyja të dëgjohen duke qeshur këtë herë.

 

‘Pse pyet?’ shton ajo.

 

‘A mundem me të vërtetë?’ e pyet përsëri.

 

“Po, të lejoj,” thotë ajo duke qeshur. ‘

 

Thjesht përdorni mbrojtje”, shton ajo.

 

Burri përgjigjet përsëri: ‘Ok’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *