Eurokomisioneri për Zgjerim dhe Politikë për Fqinjësi, Johannes Hahn, është shprehur se Maqedonia në rrugën e integrimit për në BE, mund t’ju bashkohet Serbisë dhe Malit të zi, që i kanë filluar tashmë bisedimet për anëtarësim.

 

“Shtetet e Ballkanit Perëndimor ende janë dobët dhe zgjerimi i BE-së është e vetmja mënyrë për të stabilizuar rajonin. Por, se kur do të hynë në BE nuk mund të jap përgjigje të saktë”.

 

Sipas Hahn në lidhje me plotësimin e kritereve për anëtarësim, Serbia dhe Mali i Zi janë më afër, porzgjidhja e kontestit me Greqinë rreth ermit, Maqedonia ka mundësi të mira të vazhdojë përpara.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *