Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë mbajtur fshehurazi një kontigjent të vogël të trajnerëve ushtarakë në Tajvan për të paktën një vit.

 

Trajnerët u dërguan së pari në Tajvan nga administrata Trump, por prania e tyre nuk ishte raportuar deri më tani.

 

Raporti erdhi pasi presidenti Tsai Ing-wen tha të premten se Tajvani “do të bëjë gjithçka që duhet për të mbrojtur lirinë, dhe mënyrën e saj demokratike të jetës”.

 

“Tajvani nuk kërkon konfrontim ushtarak. Ajo shpreson për një bashkëjetesë paqësore, të qëndrueshme, të parashikueshme dhe reciprokisht të dobishme me fqinjët e saj. Por Tajvani gjithashtu do të bëjë gjithçka që duhet për të mbrojtur lirinë, dhe mënyrën e tij demokratike të jetës”.

 

Kina mund të bëjë një pushtim në shkallë të plotë deri në vitin 2025, thotë ministri i mbrojtjes i Tajvanit. Rreth dy duzina ushtarësh të forcave speciale amerikane dhe një numër i pacaktuar marinsash, tani po trajnojnë forcat tajvaneze, raportoi Wall Street Journal të enjten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *