Për gratë shtatzëna nuk ka ndonjë rrezik të madh që të sëmuren rëndë për shkak të koronavirusit. Këtë e ka konfirmuar një studim ku ishin përfshirë 427 gra shtatzëna me COVID-19 në Mbretërinë e Bashkuar.

Sidoqoftë, gratë shtatzëna të moshuara dhe ato që janë mbipeshë ka më shumë të ngjarë të pranohen në spital me sëmundjen e mushkërive.

Shumica ishin më shumë se gjashtë muaj shtatzënë, duke theksuar rëndësinë e distancimit social në këtë fazë.

Ndërsa shumica e grave tani kanë lindur në mënyrë të sigurt, një në 10 kërkon trajtim intensiv  dhe pesë gra vdiqën. Disa janë ende duke pritur në spital.

Rezultatet për foshnjat e lindura nga nënat me COVID-19 ishin kryesisht të mira, megjithëse një në pesë bebe lindi para kohe.

Mundësia e transmetimit të virusit nga nëna tek fëmija është e ulët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *