Google ka përpunuar një algoritëm i cili evidenton në mënyrë më të saktë kancerin krahasuar me doktorët.

 

Projekti në fjalë, Camelyon16,  të fokusuar në analizimin e biopsisë së gjoksit, rezultoi me një performancë më të lartë sesa rezultatet për zbulimin e të njëjtës diagnozë nga bluzat e bardha

 

Nëse një projekt i tillë përmbyllet me sukses dhe aplikohet në spitale të ndryshme kjo do të përbënte një risi çka mund të reduktonte ndjeshëm numrin e jetëve të humbura nga kjo sëmundje  vdekjeprurëse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *