Roma është kapur nga një nxehtësi anormale e shtatorit. Termometrat tregojnë deri në 38 gradë. Temperaturat e larta ndihen akoma dhe më shumë për shkak të lagështirës së lartë në ajër.

Këto rekorde nuk kanë lidhje me Luginën e Vdekjes në Kaliforni gjatë këtyre ditëve, ku janë arritur rekorde me 54 gradë. Nxehtësia romake ende po ndikon në cilësinë e jetës së qytetarëve.

Situatat kritike në Romë janë të shumta, duke shkaktuar edhe situata të rrezikshme. Nxehtësia dhe era shkaktuan disa zjarre në Romë dhe provincën e saj.

Temperaturat e larta nuk do të zgjasin shumë gjatë. Një rënie graduale pritet të dalë nga e enjtja, deri në fundjavë. Nga e hëna mund të ketë mot të keq dhe rënie të temperaturës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *