Franca nuk planifikon të imponojë masa të reja tash për tash, pavarësisht rrezikut nga varianti i ri, Omicron, tha më 14 dhjetor zëdhënësi i Qeverisë franceze, Gabriel Attal.

“Aktualisht janë rreth 130 raste të konfirmuara me variantin, Omicron”, tha Attal duke shtuar se Qeveria franceze vazhdimisht është duke e monitoruar situatën. Në anën tjetër, Franca pritet të goditet nga vala e gjashtë e koronavirusit, muajin e ardhshëm pas paraqitjes së variantit të ri, pohuan ekspertët shëndetësorë spitalorë në Francë, shkruan Reuters.

 

“Nuk e thamë asnjë fjalë lidhur me valën e gjashtë, e që është Omicron, që do të ndodhë më vonë, në janar”, tha Martin Hirsch, udhëheqës i grupit spitalor parisien, AP-HP, ndryshe sistemi më i madh spitalor në Evropë. Njëkohësisht, Franca ende po ballafaqohet me valën e pestë dhe variantin Delta, pohojnë mjekët.

 

Varianti i ri i koronavirusit, Omicron – i raportuar fillimisht në Afrikën e Jugut – megjithatë ka nxitur alarm global, me mbyllje të kufijve dhe kufizime të tjera.

 

Organizata Botërore e Shëndetësisë paralajmëroi se varianti i ri i koronavirusit Omicron paraqet rrezik të madh për rritjen e infeksioneve në të gjithë botën./R.E.L

Leave a Reply

Your email address will not be published.