Fermerët francezë të premten përdorën traktorë dhe balsa bari për të bllokuar trafikun rreth monumentit të famshëm të Parisit, Harkut të Triumfit, duke deklaruar se qëllimi i protestës së tyre ishte të shpëtonin bujqësinë franceze.

Fermerët në të gjithë Evropën kanë protestuar për javë të tëra për ato që ata thonë se janë rregulla mjedisore tepër kufizuese, konkurrencë nga importet e lira nga jashtë Bashkimit Evropian dhe të ardhura të ulëta.

Fermeri Axel Mason tha se rreth 100 kolegë të tij u mblodhën në rrethrrotullimin treorësh në mënyrë paqësore dhe në përputhje me ligjin.

“Koordinimi rural po merr në mënyrë simbolike dhe paqësore Harkun e Triumfit”, tha sindikata e fermerëve në një deklaratë në rrjetin X, duke shtuar se ishte një thirrje për të shpëtuar bujqësinë në Francë.

Mason tha se fermerët vendosën një kurorë në kujtim të kolegëve të tyre, problemet financiare të të cilëve çuan në vetëvrasje, duke shtuar: “Shteti nuk na dëgjoi kurrë.”

Pasi qeveria franceze premtoi reforma, fermerët vazhduan të bllokonin rrugët dhe të digjnin goma, duke thënë se duheshin më shumë masa. /vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *