Bashkimi Evropian ka rritur tarifat për makinat elektrike të importuara nga Kina, duke sjellë pakënaqësi për Pekinin, i cili e sheh bllokun si një treg vital dhe në rritje për industrinë e tij të automjeteve.

Tarifat shtesë midis 17.4% dhe 38.1% do të aplikohen mbi tarifën ekzistuese të BE-së prej 10%, sipas një deklarate nga Komisioni Evropian. Kjo kërkon që norma më e lartë e përgjithshme të jetë afër 50%.

Vendimi i përkohshëm pason një hetim mbi mbështetjen e shtetit të Kinës për prodhuesit e automjeteve elektrike. Komisioni Evropian, krahu ekzekutiv i BE-së, nisi hetimin në tetor për të përcaktuar nëse çmimet kineze të automjeteve elektrike janë artificialisht të ulëta për shkak të subvencioneve dhe kështu dëmtojnë prodhuesit evropianë të makinave.

Komisioni tha se hetimi i tij kishte arritur përkohësisht në përfundimin se industria e EV në Kinë “përfiton nga subvencionimi i padrejtë, i cili po shkakton një kërcënim të dëmtimit ekonomik”.

Rritja e mprehtë e tarifave nxjerr në pah qëndrimin më mbrojtës ndaj tregtisë me Kinën që Brukseli dhe Uashingtoni po miratojnë. Zyrtarët perëndimorë janë të shqetësuar se vendet e punës dhe industritë me rëndësi strategjike mund të zhduken nga importet e lira kineze. BE po heton gjithashtu mbështetjen e Kinës për kompanitë e turbinave me erë dhe furnizuesit e paneleve diellore.

Por blloku duhet të vendosë një ekuilibër midis mbrojtjes së industrisë së tij dhe përmbushjes së angazhimeve për të gjelbëruar ekonominë e tij, të cilat përfshijnë një ndalim të shitjes së makinave të reja me benzinë ​​dhe naftë nga viti 2035.

“Tranzicioni i gjelbër i BE-së nuk mund të bazohet në importe të padrejta në kurriz të industrisë së BE-së”, tha Komisioni në një deklaratë të mërkurën.

Lufta tregtare po fillon?

Evropa është destinacioni kryesor për eksportet kineze të automjeteve elektrike. Vitin e kaluar, vlera e importeve të BE-së të makinave elektrike nga Kina ishte 11.5 miliardë dollarë, nga vetëm 1.6 miliardë dollarë në vitin 2020, sipas Rhodium Group, një institut kërkimi.

Tarifat e reja të EV ka të ngjarë të nisin negociatat intensive midis Pekinit dhe Brukselit që synojnë të shmangin një luftë të dëmshme tregtare. BE-ja duhet të vendosë deri në nëntor nëse do të miratojë tarifat përgjithmonë.

Reagimi i Pekinit ndaj tarifave “mund të çojë në një luftë tregtare (me Evropën), e cila do të ishte shkatërruese për një rajon që është ende shumë i varur nga zinxhirët e furnizimit të dominuar nga kinezët për të arritur qëllimet e tij të larta klimatike,” tha Will Roberts.

Duke iu përgjigjur njoftimit të BE-së, Ministria e Tregtisë e Kinës akuzoi bllokun për “krijim dhe përshkallëzim të tensioneve tregtare” dhe tha se masa do të dëmtonte konsumatorët evropianë. Ajo u zotua në një deklaratë për të marrë “të gjitha masat e nevojshme për të mbrojtur me vendosmëri të drejtat dhe interesat legjitime të kompanive kineze”.

Ka edhe rreziqe për prodhuesit evropianë të automjeteve. Shumë prej tyre prodhojnë makina në Kinë dhe më pas i shesin në Evropë, një strukturë që do të jetë më e kushtueshme si rezultat i tarifave më të larta. Përveç kësaj, prodhuesit gjermanë të makinave mbështeten shumë tek Kina për shitje dhe hakmarrja nga Pekini mund t’ua bëjë jetën më të vështirë.

Për shembull, Kina mund të rrisë tarifat për importet e automjeteve të BE-së në 25%, nga niveli i tyre aktual prej 15%, ose të synojë eksporte të tjera evropiane si vera dhe mallrat luksoze.

Pekini ka nisur tashmë një hetim anti-dumping për rakinë e importuar nga BE dhe mund të vendosë tarifa që do të godasin prodhuesit francezë të konjakut.

Pekini mund të zotohet për investime në vendet e BE-së dhe të premtojë akses më të mirë në treg në Kinë për firmat e BE-së, shkruajnë analistët./vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *