Astronomët amerikanë kanë zbuluar një kometë gjigande me diametër 100 deri 200 kilometra, dhjetë herë më shumë se kometat tipike. Kjo është kometa më e madhe e gjetur në kohët moderne dhe pritet të afrohet me Diellin në 2031.

Kometa ka një orbitë shumë të gjatë dhe kërkon rreth 5.5 milionë vjet për të përfunduar orbitën e saj. Ajo u quajt Kometa Bernardini-Bernstein, duke marrë kështu emrin e dy astronomëve në Universitetin e Pensilvanisë që e zbuluan atë.

Në qershor 2021, kometa i ishte afruar Diellit në një distancë prej tre miliardë kilometra dhe pritet të arrijë orbitën e saj në janar 2031. Fenomeni nuk pritet të jetë i dukshëm me sy të lirë nga Toka.

Kometa do të monitorohet nga afër nga bashkësia astronomike ndërkombëtare për të kuptuar më mirë përbërjen dhe origjinën e saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *