Biznesi i vogel ne qytetin e Elbasanit, kryesisht ne lagje po kalon një situatë vërtet të vështirë.

Denoncimin e ka bere dega lokale e Partise Demokratike. Sipas selise blu ne kete qytet edhe më e rëndë, situata është bërë me rritjen e taksave për hapësirat publike.

.Kryetari i kesaj dege, Eugen Isaj u shpreh kundër politikës agresive, ndërsa nënkryetari Blendi Himci në profesion ekonomist sqaroi impaktin e rritjes së taksës , duke bërë përgjegjës këshillin bashkiak të Elbasanit i cili miratoi rritjen e taksës.

Nëse dikur për një metër katror hapësirë publike një biznes paguante 200 lekë, me tarifat i reja i duhet të paguajë  600 lekë në qendër dhe 400 në periferi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *